İBB Başkan Adayımız Aydın: "İstanbul'un Bu Haline Alışmayacağız" İBB Başkan Adayımız Aydın: "İstanbul'un Bu Haline Alışmayacağız"

Saadet Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Saniye Hazer, Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Millî Görüş her zaman yerli üretimden yana olmuş ve bu alanda pek çok adım atmıştır” dedi.

Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Merkez İlçe Başkanı Hamza Gümüşkanat, ve partili kadınlarında yer aldığı toplantıda konuşan Hazer, Yerli Malı Haftası’nın, tutumlu ve bilinçli bir tüketici olmanın öneminin anlatıldığı ve yurt genelinde tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan özel bir hafta olduğunu söyledi.

Yerli malının ülkede yetiştirilen, üretilen her türlü mal anlamına geldiğini ve yerli malı haftası ile de yerli üretim ve tüketimin desteklenerek teşvik edildiğini ifade eden Hazer, üretimin tüketime, tüketimin de üretime bağlı bir aktivite olduğunu vurguladı.

Üretim olmadan gelir olmayacağını, gelir olmadan da tüketimin mümkün olmayacağını dile getiren Hazer, bir ülkenin gelişmesinde yerli üretim ve tüketimin öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Bir ülke yerli üretim yapamıyorsa o ülkenin ya dışa bağımlı olduğunu ya da dışa bağımlı bir ülke olmaya aday olduğuna dikkati çeken Hazer, şunları kaydetti:

“Yerli üretim olmayınca ülke tüketim ihtiyacını dışarıdan temin etme ihtiyacı duyar ve böylelikle zamanla dışa bağımlı bir ülke olur. Merhum hocamız Necmettin Erbakan da her zaman yerli üretimi desteklemiş ve böylelikle Türkiye’nin neler yapabileceğini ortaya koymak istemiştir. Millî Görüş her zaman yerli üretimden yana olmuş ve bu alanda pek çok adım atmıştır. Mesela,18 çimento fabrikası, 16 gübre fabrikası, 14 şeker fabrikası, 23 Sümerbank fabrikası, 6 SEKA fabrikası, 77 büyük sanayi tesisi 63 organize sanayi bölgesi ve 250 küçük sanayi sitesi. Bütün bunlara ilaveten 7 demir çelik tevziat ve yeni kuruluşlar kurulmuştur. 32 ağır makine fabrikası ve MKE’‘nin makine sahasında yeni büyük atılımları, 4 takım tezgâhı fabrikası, 10 motor sanayine ait tesis, 11 elektromekanik sanayine ait tesis, 3 araştırma merkezi planlanmıştır. 4 elektronik sanayine ait tesis, telekomünikasyon sanayine ait 1 tesis, 1 tane de uçak olmak üzere 72 adet ağır sanayi kuruluşu sadece 5 yıl içinde yani 1982 yılına kadar başlanıp bitirilmek üzere hedefe alınmıştır. Üç yüze yakın fabrikanın temeli atılmış ve 70’e yakını tamamlanmıştır. 462 tesis için yaklaşık 240 milyar lira harcanmıştır. Bu atılımlar sayesinde o dönemde bölgedeki işsizlik problemleri çözülmüş, Türkiye çoğu üründe artık ithal eden değil ihraç eden bir ülke konumuna gelmişti. Bir yandan dış ticaret açığı kapanmaya başlarken bir yandan da milli gelir artmıştı. Böylelikle fabrikalarını kendisi kuran güçlü bir Türkiye konumuna gelmişti.”

Saadet Partisi olarak ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımı kolaylaştıracak projeler geliştireceklerini dile getiren Hazer, “Çiftçimiz kazandıkça 85 milyon kazanır, tarım sektörü ayağa kalkınca Türkiye şaha kalkar” dedi.

3-32-31-3

Editör: Musa özyürek